Lupínky polentové s chilli

Ingredience


Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Polenta instantní 350 g
Smetana zakysaná 14% 1.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci necháme vařit 1,5 l vody, přidáme 2 lžičky soli a vsypeme polentu. Zmírníme plamen a mícháme 5 minut, aby se polenta nepřipálila. Musí být tak tuhá, aby v ní stála lžíce. Přidáme sůl, pepř a chilli koření.
  2. Na plech rozetřeme polentu v tloušťce 4 cm, vychladlou ji nakrájíme na tenké dílky. Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, přidáme dílky polenty a 4 minuty smažíme, dokud nebudou zlatavé.
  3. Smícháme nasekanou petrželku s kysanou smetanou vložíme do misky.
  4. Polentu podáváme s omáčkou z kysané smetany s petrželkou, do které ji namáčíme.