Lupínky polentové s chilli
Ingredience
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Polenta instantní |
350 g |
Smetana zakysaná 14% |
1.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci necháme vařit 1,5 l vody, přidáme 2 lžičky soli a vsypeme polentu. Zmírníme plamen a mícháme 5 minut, aby se polenta nepřipálila. Musí být tak tuhá, aby v ní stála lžíce. Přidáme sůl, pepř a chilli koření.
- Na plech rozetřeme polentu v tloušťce 4 cm, vychladlou ji nakrájíme na tenké dílky. Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, přidáme dílky polenty a 4 minuty smažíme, dokud nebudou zlatavé.
- Smícháme nasekanou petrželku s kysanou smetanou vložíme do misky.
- Polentu podáváme s omáčkou z kysané smetany s petrželkou, do které ji namáčíme.