Špagety se slávkami a rajčatovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mušle slávky |
1.5 kg |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
425 g |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle nejprve očistíme, odstraníme byssová vlákna a použijeme pouze neotevřené.
- Ve velkém hrnci rozpálíme olej, při nízké teplotě orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme rajčata, nakrájenou bazalku a petrželku, zalijeme vínem a ochutíme solí a pepřem.
- Omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna 15-20min provaříme. Vložíme slávky a pod pokličkou cca 5min povaříme.
- Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.
- Rozdělíme na talíře, poklademe slávkami, přelijeme omáčkou a podáváme.