Špagety se slávkami a rajčatovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Mušle slávky 1.5 kg
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 425 g
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle nejprve očistíme, odstraníme byssová vlákna a použijeme pouze neotevřené.
  2. Ve velkém hrnci rozpálíme olej, při nízké teplotě orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme rajčata, nakrájenou bazalku a petrželku, zalijeme vínem a ochutíme solí a pepřem.
  3. Omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna 15-20min provaříme. Vložíme slávky a pod pokličkou cca 5min povaříme.
  4. Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.
  5. Rozdělíme na talíře, poklademe slávkami, přelijeme omáčkou a podáváme.