Jehněčí řízky s omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Jehněčí kýta 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Lusky fazolové mražené 250 g
Máslo čerstvé 70 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Brandy 3 polévková lžíce
Chilli paprička 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí, pepřem a máslem. Maso nakrájíme na řízky, každý řízek potřeme připraveným máslem, dlaněmi rozklepeme. V pánvi rozpálíme olej, připravené řízky zprudka opečeme po obou stranách. Pečeme nejdéle 4 minuty. Řízky vyjmeme z pánve a odložíme do tepla.
  2. Fazolové lusky omyjeme, očistíme, nožem zbavíme vláken, ve vařící vodě povaříme 6 minut a scedíme. Na pánvi rozpustíme 60 g másla, položíme do něj lusky, pocukrujeme, přidáme špetku soli a lusky za stálého míchání ohřejeme.
  3. Omáčka: Do kastrůlku vylijeme smetanu, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, worcester, brandy a omáčku za stálého míchání povaříme.
  4. Na talíře klademe porce masa, přidáme fazolové lusky, omáčku a můžeme servírovat.