Jehněčí řízky s omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Jehněčí kýta |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Lusky fazolové mražené |
250 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Brandy |
3 polévková lžíce |
Chilli paprička |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí, pepřem a máslem. Maso nakrájíme na řízky, každý řízek potřeme připraveným máslem, dlaněmi rozklepeme. V pánvi rozpálíme olej, připravené řízky zprudka opečeme po obou stranách. Pečeme nejdéle 4 minuty. Řízky vyjmeme z pánve a odložíme do tepla.
- Fazolové lusky omyjeme, očistíme, nožem zbavíme vláken, ve vařící vodě povaříme 6 minut a scedíme. Na pánvi rozpustíme 60 g másla, položíme do něj lusky, pocukrujeme, přidáme špetku soli a lusky za stálého míchání ohřejeme.
- Omáčka: Do kastrůlku vylijeme smetanu, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, worcester, brandy a omáčku za stálého míchání povaříme.
- Na talíře klademe porce masa, přidáme fazolové lusky, omáčku a můžeme servírovat.