Pečená jehněčí kýta na česneku
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Jehněčí kýta |
1000 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Jehněčí kýtu očistíme, opláchneme a prošpikujeme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, v lednici necháme do druhého dne uležet. Druhý den kýtu potřeme drceným česnekem.
- Zbytek slaniny - pokrájené na kostičky - s olejem rozehřejeme na pekáčku, přidáme kýtu, ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou a zakryté poklicí v troubě zvolna dusíme. Občas poléváme výpekem (horkou vodou), ke konci pečeme bez pokliceaž do červena.