Brambory španělské
Ingredience
Brambory |
500 g |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
3 dl |
Vývar zeleninový |
3 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olivový olej rozehřejeme v pánvi, přidáme brambory pokrájené na polovinu, plátky cibule a smažíme 5 minut. Vsypeme pokrájenou papriku, hořčici, chilli koření a vaříme další 3 minuty. Přilijeme zeleninový vývar, rajčatový protlak a přivedeme opět k varu. Necháme vařit 25 minut, poté přendáme do předheřáté mísy.
- Posypeme petrželkou a ihned podáváme.