Brambory španělské

Ingredience


Brambory 500 g
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 3 dl
Vývar zeleninový 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olivový olej rozehřejeme v pánvi, přidáme brambory pokrájené na polovinu, plátky cibule a smažíme 5 minut. Vsypeme pokrájenou papriku, hořčici, chilli koření a vaříme další 3 minuty. Přilijeme zeleninový vývar, rajčatový protlak a přivedeme opět k varu. Necháme vařit 25 minut, poté přendáme do předheřáté mísy.
  2. Posypeme petrželkou a ihned podáváme.