Zelí křupavé s mandlemi

Ingredience


Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Mandle 75 g
Olej rostlinný 7 cl
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Zelí čínské 1.25 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Otrháme listy čínského zelí, propláchneme, necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky. Ve woku rozehřejeme olej a vložíme pokrájené čínské zelí, smažíme 3 minuty, dokud nezačnou kousky zelí v oleji plavat. Potézelí vyjmeme a necháme okapat.
  2. Do woku vložíme oloupané mandle, 30 vteřin je osmahneme, poté je vyndáme a necháme též okapat.
  3. Smícháme mletou skořici, třtinový cukr, sůl a posypeme směskou zelí. Do hotového čínského zelí vsypeme nakonec mandle.
  4. Ihned podáváme.