Zelí křupavé s mandlemi
Ingredience
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Mandle |
75 g |
Olej rostlinný |
7 cl |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí čínské |
1.25 kg |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Otrháme listy čínského zelí, propláchneme, necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky. Ve woku rozehřejeme olej a vložíme pokrájené čínské zelí, smažíme 3 minuty, dokud nezačnou kousky zelí v oleji plavat. Potézelí vyjmeme a necháme okapat.
- Do woku vložíme oloupané mandle, 30 vteřin je osmahneme, poté je vyndáme a necháme též okapat.
- Smícháme mletou skořici, třtinový cukr, sůl a posypeme směskou zelí. Do hotového čínského zelí vsypeme nakonec mandle.
- Ihned podáváme.