Fettuccine s cuketou a osmaženou bazalkou
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Cuketa |
500 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Olej olivový |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
75 g |
Těstoviny Fettuccine |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na pánvičče rozehřejeme olej a postupně opékáme dokřupava bazalkové lístky, každý cca 1minutu. Poklademe na papírový ubrousek abychom lístky zbavili přebytečného tuku.
- Poté v hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme prolisovaný česnek. Přidáme nastrouhanou cuketu a za občasného míchání krátce orestujeme, až změkne.
- Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, nasypeme na cuketu, posypeme strouhaným parmazánem a dobře promícháme. Rozdělíme na talíře, ozdobíme opečenými bazalkovými lístky a podáváme.