Fettuccine s cuketou a osmaženou bazalkou

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Cuketa 500 g
Máslo čerstvé 60 g
Olej olivový 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 75 g
Těstoviny Fettuccine 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvičče rozehřejeme olej a postupně opékáme dokřupava bazalkové lístky, každý cca 1minutu. Poklademe na papírový ubrousek abychom lístky zbavili přebytečného tuku.
  2. Poté v hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme prolisovaný česnek. Přidáme nastrouhanou cuketu a za občasného míchání krátce orestujeme, až změkne.
  3. Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, nasypeme na cuketu, posypeme strouhaným parmazánem a dobře promícháme. Rozdělíme na talíře, ozdobíme opečenými bazalkovými lístky a podáváme.