Bílá čokoláda s pomerančovou polévou
Ingredience
Čokoláda bílá |
200 g |
Cukr vanilka |
40 g |
Lučina smetanový sýr |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Mandle |
50 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
5 dl |
Pudinkový prášek - vanilkový |
20 g |
Sirup karamelový |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Čokoláda:
- Do kastrůlku vložíme sýr, pomalu ho zahřejeme, přidáme vanilkový cukr, dobře promícháme, čokoládu nalámeme na malé kostky, vložíme do kastrůlku a za stálého míchání rozpustíme. Stáhneme z ohně, necháme v lednici vychladnout.
- Poleva:
- Pomerančovou šťávu vlijeme do menšího hrnce, ještě za studena během stálého míchání přisypeme pudinkový prášek, med, sirup a poté vaříme až do mírného zahoustnutí pudinku. Odstavíme ze sporáku, vložíme do ledničky vychladnout.
- Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, vytáhneme z ledničky vychladlou čokoládu a zlehka ji vmícháme do připravené šlehačky.
- Naběračkou na zmrzlinu tvarujeme z krému úhledná kolečka, aranžujeme do vysokých pohárů, zalijeme pomerančovou polevou, posypeme drobně nasekanými mandlemi a podáváme.