Bílá čokoláda s pomerančovou polévou

Ingredience


Čokoláda bílá 200 g
Cukr vanilka 40 g
Lučina smetanový sýr 200 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Mandle 50 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 5 dl
Pudinkový prášek - vanilkový 20 g
Sirup karamelový 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoláda:
  2. Do kastrůlku vložíme sýr, pomalu ho zahřejeme, přidáme vanilkový cukr, dobře promícháme, čokoládu nalámeme na malé kostky, vložíme do kastrůlku a za stálého míchání rozpustíme. Stáhneme z ohně, necháme v lednici vychladnout.
  3. Poleva:
  4. Pomerančovou šťávu vlijeme do menšího hrnce, ještě za studena během stálého míchání přisypeme pudinkový prášek, med, sirup a poté vaříme až do mírného zahoustnutí pudinku. Odstavíme ze sporáku, vložíme do ledničky vychladnout.
  5. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, vytáhneme z ledničky vychladlou čokoládu a zlehka ji vmícháme do připravené šlehačky.
  6. Naběračkou na zmrzlinu tvarujeme z krému úhledná kolečka, aranžujeme do vysokých pohárů, zalijeme pomerančovou polevou, posypeme drobně nasekanými mandlemi a podáváme.