Korejský salát s houbami - Posot námul

Ingredience


Čirůvka 100 g
Houby Shitake sušené 10 g
Olej sezamový 4 ml
Sezam - semena 2 g
Shiitake houby 50 g
Sůl 2 g
Ucho Jidášovo 5 g
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 100 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Olej stolní 13 ml
Omáčka sójová 9 ml
Sůl 4 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby Shittake a Jidášovo ucho namočíme na hodinu do vody, poté je osušíme v utěrce, odstraníme spodky a vrchní části nakrájíme na větší kousky. Žampióny propláchneme, očistíme, spaříme jednu minutu nad párou z vroucí vody a natrháme na větší kousky. Houby čirůvky očistíme, opláchneme a rozkrájíme na větší kousky, přičemž zachováme tvar hub. Houby penízovky očistíme a pokrájíme na stejně velké kousky, jako všechny ostatní druhy hub. Kořenicí omáčku (kterou jsme připravili smícháním sójové omáčky, cukru a stolního oleje a ochutili solí) rozdělíme na tolik částí, kolik máme druhů hub, každou část zvlášť rozmícháme s jedním druhem hub. Všechny druhy hub s kořenicí omáčkou (kromě penízovek) osmažíme na pánvi. Houby penízovky, které jsme také promíchali s částí omáčky, přidáme až nakonec. Houbovou směs ochucenou sezamovým olejem se sezamovými semínky restujeme ještě minutu. Salát podáváme teplý.