Korejský salát s houbami - Posot námul
Ingredience
Čirůvka |
100 g |
Houby Shitake sušené |
10 g |
Olej sezamový |
4 ml |
Sezam - semena |
2 g |
Shiitake houby |
50 g |
Sůl |
2 g |
Ucho Jidášovo |
5 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
100 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Olej stolní |
13 ml |
Omáčka sójová |
9 ml |
Sůl |
4 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 9 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby Shittake a Jidášovo ucho namočíme na hodinu do vody, poté je osušíme v utěrce, odstraníme spodky a vrchní části nakrájíme na větší kousky. Žampióny propláchneme, očistíme, spaříme jednu minutu nad párou z vroucí vody a natrháme na větší kousky. Houby čirůvky očistíme, opláchneme a rozkrájíme na větší kousky, přičemž zachováme tvar hub. Houby penízovky očistíme a pokrájíme na stejně velké kousky, jako všechny ostatní druhy hub. Kořenicí omáčku (kterou jsme připravili smícháním sójové omáčky, cukru a stolního oleje a ochutili solí) rozdělíme na tolik částí, kolik máme druhů hub, každou část zvlášť rozmícháme s jedním druhem hub. Všechny druhy hub s kořenicí omáčkou (kromě penízovek) osmažíme na pánvi. Houby penízovky, které jsme také promíchali s částí omáčky, přidáme až nakonec. Houbovou směs ochucenou sezamovým olejem se sezamovými semínky restujeme ještě minutu. Salát podáváme teplý.