Preclíky ze skopového loje
Ingredience
Mouka pšeničná hrubá |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
0.5 l |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Skopový lůj |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mouku smícháme se solí a vodou dle potřeby a důkladně propracujeme na ne příliš tuhé těsto. Rozdělíme na kousky a na vymazaném plechu z nich vytahujeme větší čtvercové placky.
- Na náplň rozemeleme lůj se všemi ostatními ingrediencemi. Mírně prohřejeme. Když se lůj začne rozpouštět, dáme na každou placku lžíci náplně a zabalíme jako palačinku. Stočíme do kruhu a spojíme konce. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a upečeme.