Prošívaná buchta

Prošívaná buchta - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 225 g
Cukr vanilka 1 ks
Kakao 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 340 g
Olej slunečnicový 200 ml
Pudinkový prášek - vanilkový 0.5 ks
Tvaroh měkký - nízkotučný 500 g
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čtyři žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky v misce utřeme s cukrem, přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku, kakao, vanilkový cukr. Pak přimícháme půl hrníčku vlažné vody a olej. Nakonec do těsta opatrně zapracujeme ušlehaný sníh.
  2. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  3. V misce smícháme tvaroh s posledním vejcem, cukrem, vanilkovým pudinkem a dvěmi lžícemi mléka.
  4. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme kakaové těsto, cukrářský sáček naplníme tvarohovou směsí a na kakaovém těstě vytvoříme mřížky. Poté vložíme do předehřáté trouby, pečeme 35 minut.
  5. Po upečení buchtu vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.