Prošívaná buchta
Ingredience
Cukr krupice |
225 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kakao |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
340 g |
Olej slunečnicový |
200 ml |
Pudinkový prášek - vanilkový |
0.5 ks |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
500 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Čtyři žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky v misce utřeme s cukrem, přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku, kakao, vanilkový cukr. Pak přimícháme půl hrníčku vlažné vody a olej. Nakonec do těsta opatrně zapracujeme ušlehaný sníh.
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- V misce smícháme tvaroh s posledním vejcem, cukrem, vanilkovým pudinkem a dvěmi lžícemi mléka.
- Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme kakaové těsto, cukrářský sáček naplníme tvarohovou směsí a na kakaovém těstě vytvoříme mřížky. Poté vložíme do předehřáté trouby, pečeme 35 minut.
- Po upečení buchtu vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.