Jáhlová kaše s banánem
Ingredience
Banány |
3 ks |
Cukr třtinový |
20 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Jáhly - loupané proso |
600 g |
Jogurt bílý |
300 g |
Mandarinky |
2 ks |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
30 g |
Rozinky tmavé |
150 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jáhly propláchneme horkou vodou a uvaříme v hrnci s vodou, do níž přidáme vanilkový cukr, oloupaný ana kolečka pokrájený banán, rozinky. Povaříme přibližně 30 minut.
- Mandarinky oloupeme, přidáme lžíci medu a rozmixujeme. Přilijeme jogurt, vše smícháme.
- Uvařenou kaši vložíme na hluboký talíř, polijeme pomerančovým jogurtem, posypeme skořicovým cukrem, nasekanými oříšky a podáváme.