Jáhlová kaše s banánem

Ingredience


Banány 3 ks
Cukr třtinový 20 g
Cukr vanilka 20 g
Jáhly - loupané proso 600 g
Jogurt bílý 300 g
Mandarinky 2 ks
Med včelí 2 polévková lžíce
Ořechy lískové 30 g
Rozinky tmavé 150 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jáhly propláchneme horkou vodou a uvaříme v hrnci s vodou, do níž přidáme vanilkový cukr, oloupaný ana kolečka pokrájený banán, rozinky. Povaříme přibližně 30 minut.
  2. Mandarinky oloupeme, přidáme lžíci medu a rozmixujeme. Přilijeme jogurt, vše smícháme.
  3. Uvařenou kaši vložíme na hluboký talíř, polijeme pomerančovým jogurtem, posypeme skořicovým cukrem, nasekanými oříšky a podáváme.