Medovník
Ingredience
Cukr moučkový |
400 g |
Fenykl obecný |
3 g |
Hřebíček |
3 g |
Med včelí |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Ořechy vlašské |
25 g |
Poleva čokoládová |
200 g |
Rozinky tmavé |
25 g |
Skořice mletá |
3 g |
Soda jedlá |
10 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Těsto na medovníky si připravíme den předem.
- Do mísy rozklepneme vejce, přidáme med, cukr a důkladně spolu promícháme. Okořeníme mletou skořicí, mletým fenyklem a mletým hřebíčkem, přisypeme trochu jedlé sody, promícháme a necháme stát do druhého dne.
- Do mísy přisypeme mouku, vypracujeme těsto, vyválíme na středně silný plát a tvořítky vykrajujeme různé tvary. Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj medové cukroví, potřeme bílkem, posypeme drcenými ořechy, rozinkami a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 20 až 25 minut, vyndáme z trouby, potřeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout.
- Vychlazené cukroví upravíme na servírovací mísu a podáváme.