Medovník

Ingredience


Cukr moučkový 400 g
Fenykl obecný 3 g
Hřebíček 3 g
Med včelí 80 g
Mouka pšeničná hladká 500 g
Ořechy vlašské 25 g
Poleva čokoládová 200 g
Rozinky tmavé 25 g
Skořice mletá 3 g
Soda jedlá 10 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto na medovníky si připravíme den předem.
  2. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme med, cukr a důkladně spolu promícháme. Okořeníme mletou skořicí, mletým fenyklem a mletým hřebíčkem, přisypeme trochu jedlé sody, promícháme a necháme stát do druhého dne.
  3. Do mísy přisypeme mouku, vypracujeme těsto, vyválíme na středně silný plát a tvořítky vykrajujeme různé tvary. Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj medové cukroví, potřeme bílkem, posypeme drcenými ořechy, rozinkami a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 20 až 25 minut, vyndáme z trouby, potřeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout.
  4. Vychlazené cukroví upravíme na servírovací mísu a podáváme.