Maďarský jehněčí paprikáš

Ingredience


Cibule 120 g
Jehněčí maso 1 kg
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 60 g
Sádlo škvařené 60 g
Smetana zakysaná 14% 150 ml
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a přidáme na kostky nakrájené maso. Osolíme a zvolna dusíme.
  2. Když se šťáva vydusí, přidáme na kolečka nakrájené papriky a oloupaná rajčata. Podlijeme a dusíme doměkka. Poté zahustíme moukou rozkvedlanou se smetanou a krátce povaříme.