Maďarský jehněčí paprikáš
Ingredience
Cibule |
120 g |
Jehněčí maso |
1 kg |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
60 g |
Sádlo škvařené |
60 g |
Smetana zakysaná 14% |
150 ml |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V hrnci na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a přidáme na kostky nakrájené maso. Osolíme a zvolna dusíme.
- Když se šťáva vydusí, přidáme na kolečka nakrájené papriky a oloupaná rajčata. Podlijeme a dusíme doměkka. Poté zahustíme moukou rozkvedlanou se smetanou a krátce povaříme.