Nové brambory s citronovou máslovou omáčkou
Ingredience
Brambory rané |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
150 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stejně velké nové brambory pod tekoucí vodou očistíme kartáčkem, nekrájíme. Citronovou kůru jemně nastrouháme, pažitku drobně nasekáme.
- Brambory vaříme v osolené vodě, až jsou měkké. Poté slijeme a servírujeme přelité máslovou omáčkou.
- Omáčku připravíme smícháním rozpuštěného másla s citronovou šťávou, citronovou kůrou, nasekanou pažitkou a pepřem. Směs necháme jen přejít varem.