Nové brambory s citronovou máslovou omáčkou

Ingredience


Brambory rané 1 kg
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 2.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 150 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stejně velké nové brambory pod tekoucí vodou očistíme kartáčkem, nekrájíme. Citronovou kůru jemně nastrouháme, pažitku drobně nasekáme.
  2. Brambory vaříme v osolené vodě, až jsou měkké. Poté slijeme a servírujeme přelité máslovou omáčkou.
  3. Omáčku připravíme smícháním rozpuštěného másla s citronovou šťávou, citronovou kůrou, nasekanou pažitkou a pepřem. Směs necháme jen přejít varem.