Jehněčí po staročesku

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 180 g
Cibule 150 g
Jehněčí maso 1000 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 150 g
Nové koření celé 6 ks
Pepř černý celý 6 ks
Petržel kořen 120 g
Smetana zakysaná 14% 250 ml
Šťáva citrónová 40 ml
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme a očistíme. Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu. Do vařící vody vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, cibuli, sůl, koření, maso a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Vývar scedíme.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studeným přecezeným vývarem, mícháme dohladka. Povaříme, ochutíme solí a citronovou šťávou, opatrně zalijeme kysanou smetanou, necháme přejít varem a nakonec do omáčky vložíme maso.