Polévka z tresčího filé se zeleninou

Ingredience


Brambory 2 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Filé z aljašské tresky 500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Protlak rajčatový 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1500 ml
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené filé nakrájíme na kostky.
  2. V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Přidáme rajčatový protlak, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Promícháme, přilijeme vodu, osolíme, okořeníme a zvolna vaříme asi 15 minut.
  3. Potom přidáme nakrájené filé a vaříme dalších 15 minut.
  4. Žemli nakrájíme na kostičky a osmažíme na kousku másla. V misce kostičky smícháme s rozetřeným česnekem.
  5. Polévku rozdělíme do talířů a posypeme osmaženou žemlí a nasekanou petrželkou.