Polévka z tresčího filé se zeleninou
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Filé z aljašské tresky |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1500 ml |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené filé nakrájíme na kostky.
- V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Přidáme rajčatový protlak, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Promícháme, přilijeme vodu, osolíme, okořeníme a zvolna vaříme asi 15 minut.
- Potom přidáme nakrájené filé a vaříme dalších 15 minut.
- Žemli nakrájíme na kostičky a osmažíme na kousku másla. V misce kostičky smícháme s rozetřeným česnekem.
- Polévku rozdělíme do talířů a posypeme osmaženou žemlí a nasekanou petrželkou.