Kapustová polévka s hráškem
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
4 polévková lžíce |
Kapusta hlávková |
250 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v mírně osolené vodě doměkka.
- V pánvi na 1 lžíci másla podusíme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu, vsypeme, hrášek, osolíme a opepříme.
- K měkké zelenině vmícháme rozkvedlaná vejce a směs přidáme do vroucí vody s téměř uvařenými bramborami.
- Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, přimícháme do polévky a krátce povaříme.