Kapustová polévka s hráškem

Ingredience


Brambory 2 ks
Cibule 1 ks
Hrášek 4 polévková lžíce
Kapusta hlávková 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v mírně osolené vodě doměkka.
  2. V pánvi na 1 lžíci másla podusíme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu, vsypeme, hrášek, osolíme a opepříme.
  3. K měkké zelenině vmícháme rozkvedlaná vejce a směs přidáme do vroucí vody s téměř uvařenými bramborami.
  4. Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, přimícháme do polévky a krátce povaříme.