Krůtí omáčka
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Bobkový list |
2 ks |
Bujón slepičí |
1 ks |
Krůtí prsa |
800 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Nové koření celé |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Pórek |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a osušená krůtí prsa vložíme do hrnce, podlijeme vodou a osolíme. Přidáme celé koření a maso vaříme doměkka. Po uvaření maso i koření vyjmeme.
- Do vývaru přidáme bujón, očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Okořeníme sušenou bazalkou a vše vaříme doměkka.
- Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve sklence vody a chvíli povaříme.
- Krůtí maso nakrájíme, vmícháme do omáčky a jen prohřejeme.