Krůtí omáčka

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Bobkový list 2 ks
Bujón slepičí 1 ks
Krůtí prsa 800 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Nové koření celé 0.5 kávová lžička
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Pórek 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá a osušená krůtí prsa vložíme do hrnce, podlijeme vodou a osolíme. Přidáme celé koření a maso vaříme doměkka. Po uvaření maso i koření vyjmeme.
  2. Do vývaru přidáme bujón, očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Okořeníme sušenou bazalkou a vše vaříme doměkka.
  3. Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve sklence vody a chvíli povaříme.
  4. Krůtí maso nakrájíme, vmícháme do omáčky a jen prohřejeme.