Dušené jehněčí s jablky
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Jablka |
500 g |
Jehněčí maso |
1 kg |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Šalvěj sušená |
3 g |
Sůl |
5 g |
Víno červené |
250 ml |
Zázvor mletý |
5 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyté, očištěné maso potřeme solí, pepřem, šalvěji a opečeme na sádle. Podlijeme horkou vodou a dusíme.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, přidáme trochu horké vodou, nalijeme víno a okořeníme paprikou a zázvorem. Potom nakrájíme na porce.
- Na talíři obložíme půlkami jádřinců zbavených jablek podušených v troše vody s máslem a cukrem.