Dušené jehněčí s jablky

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Jablka 500 g
Jehněčí maso 1 kg
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 100 g
Šalvěj sušená 3 g
Sůl 5 g
Víno červené 250 ml
Zázvor mletý 5 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté, očištěné maso potřeme solí, pepřem, šalvěji a opečeme na sádle. Podlijeme horkou vodou a dusíme.
  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, přidáme trochu horké vodou, nalijeme víno a okořeníme paprikou a zázvorem. Potom nakrájíme na porce.
  3. Na talíři obložíme půlkami jádřinců zbavených jablek podušených v troše vody s máslem a cukrem.