Medovník ořechový
Ingredience
Cukr moučkový |
20 g |
Mandle |
40 g |
Med včelí |
70 g |
Mouka pšeničná hladká |
350 g |
Ořechy vlašské |
50 g |
Poleva čokoládová |
200 g |
Skořice mletá |
10 g |
Soda jedlá |
10 g |
Tuk |
25 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, vejce, med, drcené ořechy, mletou skořici, trochu sody, promícháme a vypracujeme těsto. Necháme ho uležet několik hodin, nejlépe přes noc.
- Těsto vyválíme na středně silný plát, plech pomažeme tukem, plát těsta na něj položíme, potřeme bílkem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 25 minut.
- Plech s medovníkem vyjmeme, potřeme čokoládovou polevou, posypeme drcenými mandlemi, nakrájíme na čtverečky, necháme vychladnout a můžeme podávat.