Medovník ořechový

Ingredience


Cukr moučkový 20 g
Mandle 40 g
Med včelí 70 g
Mouka pšeničná hladká 350 g
Ořechy vlašské 50 g
Poleva čokoládová 200 g
Skořice mletá 10 g
Soda jedlá 10 g
Tuk 25 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, vejce, med, drcené ořechy, mletou skořici, trochu sody, promícháme a vypracujeme těsto. Necháme ho uležet několik hodin, nejlépe přes noc.
  2. Těsto vyválíme na středně silný plát, plech pomažeme tukem, plát těsta na něj položíme, potřeme bílkem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 25 minut.
  3. Plech s medovníkem vyjmeme, potřeme čokoládovou polevou, posypeme drcenými mandlemi, nakrájíme na čtverečky, necháme vychladnout a můžeme podávat.