Kuřecí kousky v kořeněné smetanové omáčce

Ingredience


Cibule 1 ks
Kari koření 2 kávová lžička
Kuře 1200 g
Mandle 30 g
Máslo čerstvé 40 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené kuře rozdělíme na menší kousky a osolíme.
  2. V kastrole na polovině másla a oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme kari koření, papriku, zázvor a vložíme kousky kuřete. Přidáme zbylý tuk a maso osmažíme po všech stranách. Podlijeme vodou, přisolíme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka.
  3. Potom do šťávy vmícháme smetanu a znovu přivedeme téměř k varu. Podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Kousky kuřete ozdobíme oloupanými, nasucho opraženými mandlemi a podáváme v kořeněné omáčce.
  5. Vhodnou přílohou je rýže.