Kuřecí kousky v kořeněné smetanové omáčce
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Kuře |
1200 g |
Mandle |
30 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené kuře rozdělíme na menší kousky a osolíme.
- V kastrole na polovině másla a oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme kari koření, papriku, zázvor a vložíme kousky kuřete. Přidáme zbylý tuk a maso osmažíme po všech stranách. Podlijeme vodou, přisolíme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka.
- Potom do šťávy vmícháme smetanu a znovu přivedeme téměř k varu. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Kousky kuřete ozdobíme oloupanými, nasucho opraženými mandlemi a podáváme v kořeněné omáčce.
- Vhodnou přílohou je rýže.