Srbský kuřecí paprikáš

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuře 1200 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté kuře vykostíme a nakrájíme na kousky.
  2. V kastrole na části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme mletou papriku, přidáme kousky kuřete a lehce osmahneme. Osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme.
  3. Asi v polovině dušení přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a spařená, oloupaná, na plátky nakrájená rajčata. Vše dusíme doměkka.
  4. Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme do pokrmu a krátce povaříme. Osolíme, opepříme, přilijeme rozmíchanou zakysanou smetanu a vše jen prohřejeme.
  5. Vhodnou přílohou jsou krupicové noky nebo dušená rýže.