Srbský kuřecí paprikáš
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuře |
1200 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté kuře vykostíme a nakrájíme na kousky.
- V kastrole na části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme mletou papriku, přidáme kousky kuřete a lehce osmahneme. Osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme.
- Asi v polovině dušení přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a spařená, oloupaná, na plátky nakrájená rajčata. Vše dusíme doměkka.
- Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme do pokrmu a krátce povaříme. Osolíme, opepříme, přilijeme rozmíchanou zakysanou smetanu a vše jen prohřejeme.
- Vhodnou přílohou jsou krupicové noky nebo dušená rýže.