Putimská vepřová žebírka

Ingredience


Cibule 200 g
Hovězí vývar základní 1 l
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Okurky nakládané 200 g
Párky jemné 200 g
Sůl 20 g
Tuk 150 g
Vepřová pečeně 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vepřové pečeně odsekáme obratlové kosti, opláchneme ji ve vlažné vodě a nasekáme na žebírka. Každé žebírko naplocho prořízneme.
  2. Vzniklý otvor v mase vyplníme dílem oloupaného párku a sterilované okurky, upevníme párátkem a žebírka na povrchu osolíme. V rozpáleném tuku je po obou stranách opečeme.
  3. Opečená žebírka naskládáme do pekáče.
  4. Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmažíme ve výpeku. Zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Vlijeme na žebírka a podusíme v troubě.
  5. Měkké maso vyjmeme a zbavíme párátek.
  6. Nakonec procedíme šťávu přes hustý cedník na maso, dosolíme a společně podusíme.