Putimská vepřová žebírka
Ingredience
Cibule |
200 g |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Okurky nakládané |
200 g |
Párky jemné |
200 g |
Sůl |
20 g |
Tuk |
150 g |
Vepřová pečeně |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z vepřové pečeně odsekáme obratlové kosti, opláchneme ji ve vlažné vodě a nasekáme na žebírka. Každé žebírko naplocho prořízneme.
- Vzniklý otvor v mase vyplníme dílem oloupaného párku a sterilované okurky, upevníme párátkem a žebírka na povrchu osolíme. V rozpáleném tuku je po obou stranách opečeme.
- Opečená žebírka naskládáme do pekáče.
- Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmažíme ve výpeku. Zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Vlijeme na žebírka a podusíme v troubě.
- Měkké maso vyjmeme a zbavíme párátek.
- Nakonec procedíme šťávu přes hustý cedník na maso, dosolíme a společně podusíme.