Bačova skopová polévka

Ingredience


Brambory 200 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 120 g
Kroupy malé 5 dkg
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 3 g
Skopové maso přední 750 g
Sůl 10 g
Voda pitná 1.5 l
Zelenina kořenová 750 g
Máslo čerstvé 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu a maso. Na másle osmahneme nakrájenou, očištěnou zeleninu a přidáme ji k masu. Zvlášť uvaříme oloupané, nakrájené brambory a propláchnuté kroupy.
  2. Polévku scedíme, okořeníme pepřem, paprikou, solí a třeným česnekem. Do polévky dáme brambory a kroupy.