Bačova skopová polévka
Ingredience
Brambory |
200 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
120 g |
Kroupy malé |
5 dkg |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
3 g |
Skopové maso přední |
750 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Zelenina kořenová |
750 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu a maso. Na másle osmahneme nakrájenou, očištěnou zeleninu a přidáme ji k masu. Zvlášť uvaříme oloupané, nakrájené brambory a propláchnuté kroupy.
- Polévku scedíme, okořeníme pepřem, paprikou, solí a třeným česnekem. Do polévky dáme brambory a kroupy.