Rajčatová polévka se skopovým masem
Ingredience
Cibule |
1.5 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Polévkové koření |
1 kávová lžička |
Rajčata |
1.5 kg |
Skopové maso přední |
700 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
Máslo čerstvé |
40 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve velkém hrnci rozpustíme máslo. Vložíme nasekanou cibuli a krátce osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata, necháme je chvilku podusit. Přilijeme studenou vodou, přidáme maso a vaříme 90 minut.
- Měkké maso vyjmeme a nakrájíme. Polévku scedíme, prolisujeme rajčata, přidáme polévkové koření a podle chuti sůl. Zavaříme kapání, které připravíme rozšleháním vajec s moukou.