Rajčatová polévka se skopovým masem

Ingredience


Cibule 1.5 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Polévkové koření 1 kávová lžička
Rajčata 1.5 kg
Skopové maso přední 700 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.5 l
Máslo čerstvé 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo. Vložíme nasekanou cibuli a krátce osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata, necháme je chvilku podusit. Přilijeme studenou vodou, přidáme maso a vaříme 90 minut.
  2. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme. Polévku scedíme, prolisujeme rajčata, přidáme polévkové koření a podle chuti sůl. Zavaříme kapání, které připravíme rozšleháním vajec s moukou.