Kuřecí karbanátky zjemněné jogurtem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Jogurt bílý 3 polévková lžíce
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Mleté kuřecí maso 600 g
Olej rostlinný 150 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mleté kuřecí maso s oloupanou, nastrouhanou cibulí, prolisovaným česnekem, mletým zázvorem, citronovou šťávou, mletým koriandrem, drceným kmínem, strouhankou, jogurtem, solí a pepřem. Vše dobře promícháme.
  2. Z masové směsi vytvarujeme 8 karbanátků. Opékáme je v pánvi na oleji nebo pod rozpáleným grilem 4-5 minut po každé straně.
  3. Vhodnou přílohou je pita chléb nebo čerstvá bageta.