Kuřecí karbanátky zjemněné jogurtem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
3 polévková lžíce |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Mleté kuřecí maso |
600 g |
Olej rostlinný |
150 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mleté kuřecí maso s oloupanou, nastrouhanou cibulí, prolisovaným česnekem, mletým zázvorem, citronovou šťávou, mletým koriandrem, drceným kmínem, strouhankou, jogurtem, solí a pepřem. Vše dobře promícháme.
- Z masové směsi vytvarujeme 8 karbanátků. Opékáme je v pánvi na oleji nebo pod rozpáleným grilem 4-5 minut po každé straně.
- Vhodnou přílohou je pita chléb nebo čerstvá bageta.