Makovec s kandovaným ovocem
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Citronová kůra |
25 g |
Cukr moučkový |
450 g |
Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
40 g |
Hřebíček |
10 g |
Kandované ovoce |
80 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
45 g |
Mák mletý |
240 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka polohrubá |
120 g |
Skořice mletá |
15 g |
Tuk |
30 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Uvařené a vychladlé brambory rozšťoucháme, přidáme žloutky, cukr, mléko, strouhanou citronovou kůru, pokrájené kandované ovoce, mouku, mletý mák, skořici, mletý hřebíček, promícháme a nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
- Plech pomažeme tukem, rozprostřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 45 minut.
- Plech vyjmeme z trouby, makovec necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a naporcujeme.
- Můžeme podávat.