Makovec s kandovaným ovocem

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Citronová kůra 25 g
Cukr moučkový 450 g
Cukr práškový s vanilkovou příchutí 40 g
Hřebíček 10 g
Kandované ovoce 80 g
Kypřicí prášek do pečiva 45 g
Mák mletý 240 g
Mléko polotučné 150 ml
Mouka polohrubá 120 g
Skořice mletá 15 g
Tuk 30 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené a vychladlé brambory rozšťoucháme, přidáme žloutky, cukr, mléko, strouhanou citronovou kůru, pokrájené kandované ovoce, mouku, mletý mák, skořici, mletý hřebíček, promícháme a nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
  2. Plech pomažeme tukem, rozprostřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 45 minut.
  3. Plech vyjmeme z trouby, makovec necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a naporcujeme.
  4. Můžeme podávat.