Pečené maso s jablky a ananasem

Ingredience


Ananas 300 g
Česnek 3 stroužek
Cibulka jarní 20 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jablka 3 ks
Jehněčí kotlety 600 g
Kari koření 20 g
Máslo čerstvé 40 g
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kudrnka 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka umyjeme, nakrájíme na kolečka a pokapeme citrónem. Ananas oloupeme, také nakrájíme na kolečka a přidáme k jablkům. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí, pepřem a kari kořením.
  2. Maso umyjeme, nakrájíme na kotlety, potřeme připravenou česnekovou směsí a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme.
  3. Opečené maso přeložíme na plech a potřeme máslem. Na plech také naskládáme připravená jablka a ananas. Plech vložíme do horké trouby na 10 minut. Upečené kotlety, jablka a ananas vyjmeme z trouby. Na talíře upravíme maso, jablko, ananas, přidáme připravenou smetanu a podáváme.
  4. Smetanu vylijeme do misky, přidáme pepř, nasekanou jarní cibulku, nasekanou petržel kudrnku, podle chuti sůl a dobře promícháme.