Pečené maso s jablky a ananasem
Ingredience
Ananas |
300 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibulka jarní |
20 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Jablka |
3 ks |
Jehněčí kotlety |
600 g |
Kari koření |
20 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jablka umyjeme, nakrájíme na kolečka a pokapeme citrónem. Ananas oloupeme, také nakrájíme na kolečka a přidáme k jablkům. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí, pepřem a kari kořením.
- Maso umyjeme, nakrájíme na kotlety, potřeme připravenou česnekovou směsí a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme.
- Opečené maso přeložíme na plech a potřeme máslem. Na plech také naskládáme připravená jablka a ananas. Plech vložíme do horké trouby na 10 minut. Upečené kotlety, jablka a ananas vyjmeme z trouby. Na talíře upravíme maso, jablko, ananas, přidáme připravenou smetanu a podáváme.
- Smetanu vylijeme do misky, přidáme pepř, nasekanou jarní cibulku, nasekanou petržel kudrnku, podle chuti sůl a dobře promícháme.