Slovenská fazolačka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Jíška instantní |
3 polévková lžíce |
Klobása vepřová |
100 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1700 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nasekanou cibuli osmahneme na oleji.
- Přidáme nakrájenou uzeninu na kostičky, brambory a jednu lžíci papriky.
- Vše osmahneme, přilijeme trochu vody a pod pokličkou dusíme pět minut.
- Přidáme okapané fazole a vodu asi 1,5l.
- Vaříme 15 minut.
- Přidáme instantní jíšku, sůl, pepř a zakysanou smetanu a necháme přejít varem.
- Ozdobíme na talíři petrželkou.