Slovenská fazolačka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 4 ks
Cibule 1 ks
Fazole červené sterilované 400 g
Jíška instantní 3 polévková lžíce
Klobása vepřová 100 g
Olej stolní 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1700 ml
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nasekanou cibuli osmahneme na oleji.
  2. Přidáme nakrájenou uzeninu na kostičky, brambory a jednu lžíci papriky.
  3. Vše osmahneme, přilijeme trochu vody a pod pokličkou dusíme pět minut.
  4. Přidáme okapané fazole a vodu asi 1,5l.
  5. Vaříme 15 minut.
  6. Přidáme instantní jíšku, sůl, pepř a zakysanou smetanu a necháme přejít varem.
  7. Ozdobíme na talíři petrželkou.