Skopový guláš se žampiony

Ingredience


Brambory 250 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 120 g
Paprika mletá sladká 1.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kořen 80 g
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Skopová plec 600 g
Slanina vepřová 20 g
Sůl 5 g
Voda pitná 300 ml
Vývar z hovězích kostí 500 ml
Žampiony čerstvé 180 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Maso nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme osolené maso, utřený česnek a osmahneme, přilijeme zpěněnou papriku, zalijeme vodou a dusíme. Je-li maso měkké, vydusíme základ na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vývaru a rozmícháme. Nakonec přidáme na kostky nakrájené brambory, drobně pokrájenou zeleninu a žampiony, vše předem osmažíme na slanině. Dusíme do měkka.