Skopový guláš se žampiony
Ingredience
Brambory |
250 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
120 g |
Paprika mletá sladká |
1.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kořen |
80 g |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Skopová plec |
600 g |
Slanina vepřová |
20 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
300 ml |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
Žampiony čerstvé |
180 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Oloupeme a nakrájíme cibuli. Maso nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme osolené maso, utřený česnek a osmahneme, přilijeme zpěněnou papriku, zalijeme vodou a dusíme. Je-li maso měkké, vydusíme základ na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vývaru a rozmícháme. Nakonec přidáme na kostky nakrájené brambory, drobně pokrájenou zeleninu a žampiony, vše předem osmažíme na slanině. Dusíme do měkka.