Skopové po staročesku
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
150 g |
Majoránka |
5 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Muškátový květ |
3 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Skopové maso přední |
1 kg |
Smetana 12% (konzumní) |
250 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
1 l |
Zelenina kořenová |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli oloupeme a nakrájíme. Maso očistíme, pokrájené na kostky vložíme do vařící osolené vody se zeleninou, čtvrtinou dávky cibule, celým pepřem, česnekem a vaříme do měkka. Na másle zpěníme zbylou cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme studeným vývarem, rozšleháme a přivedeme do varu.
- Dochutíme drceným česnekem, majoránkou, muškátovým květem a opět povaříme. Omáčku přecedíme, vrátíme uvařené maso.