Skopové po staročesku

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 150 g
Majoránka 5 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Muškátový květ 3 g
Pepř černý mletý 3 g
Skopové maso přední 1 kg
Smetana 12% (konzumní) 250 g
Sůl 5 g
Voda pitná 1 l
Zelenina kořenová 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Maso očistíme, pokrájené na kostky vložíme do vařící osolené vody se zeleninou, čtvrtinou dávky cibule, celým pepřem, česnekem a vaříme do měkka. Na másle zpěníme zbylou cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme studeným vývarem, rozšleháme a přivedeme do varu.
  2. Dochutíme drceným česnekem, majoránkou, muškátovým květem a opět povaříme. Omáčku přecedíme, vrátíme uvařené maso.