Sladké tortellini
Ingredience
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Růžová voda |
1 dl |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
2 l |
Cukr krupice |
20 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Dýně |
500 g |
Džem meruňkový |
250 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, olej, vodu a rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 30 minut. Těsto vybereme z fólie, na moukou posypaném vále ho válečkem rozválíme na plát silný 2 cm. Skleničkou o průměru 8 cm z těsta vykrajujeme kolečka, která naplníme náplní a dobře uzavřeme.
- Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a ve vřící osolené vodě tortellini vaříme 6 minut. Uvařené vybereme z vody, opláchneme ve studené vodě a udržujeme v teple.
- Náplň: Dýni překrojíme, oloupeme a nakrájíme na kostky, které naskládáme na plech, posypeme cukrem, přidáme na kostky nakrájené máslo, vanilkový cukr, plech dáme do trouby a dýni pečeme 30 minut doměkka. Když je dýně upečená, vytáhneme ji z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na úplně malé kostky, přidáme meruňkový džem a smícháme spolu.
- Uvařené tortellini porcujeme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem.