Sladké tortellini

Ingredience


Mouka pšeničná hladká 500 g
Olej slunečnicový 1 dl
Růžová voda 1 dl
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 2 l
Cukr krupice 20 g
Cukr vanilka 20 g
Dýně 500 g
Džem meruňkový 250 g
Máslo čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, olej, vodu a rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 30 minut. Těsto vybereme z fólie, na moukou posypaném vále ho válečkem rozválíme na plát silný 2 cm. Skleničkou o průměru 8 cm z těsta vykrajujeme kolečka, která naplníme náplní a dobře uzavřeme.
  2. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a ve vřící osolené vodě tortellini vaříme 6 minut. Uvařené vybereme z vody, opláchneme ve studené vodě a udržujeme v teple.
  3. Náplň: Dýni překrojíme, oloupeme a nakrájíme na kostky, které naskládáme na plech, posypeme cukrem, přidáme na kostky nakrájené máslo, vanilkový cukr, plech dáme do trouby a dýni pečeme 30 minut doměkka. Když je dýně upečená, vytáhneme ji z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na úplně malé kostky, přidáme meruňkový džem a smícháme spolu.
  4. Uvařené tortellini porcujeme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem.