Steak z tuňáka s dušenou zeleninou
Ingredience
Dýňová semínka |
100 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tuňák obecný |
400 g |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Kapusta mražená |
100 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pomerančová šťáva |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Kapustové hlávky rozřízneme na čtvrtky, všechnu připravenou zeleninu dáme na pánev s rozehřátým máslem a za stálého míchání dusíme asi 10 minut. Přisypeme sterilizovaný hrášek, vše zalijeme vymačkanou šťávou ze 2 pomerančů a dusíme ještě 5 minut. Dušenou zeleninu podle vlastní chuti můžeme osladit.
- Slunečnicová, dýňová a sezamová semínka za stálého míchání opražíme v suché pánvi 2 minuty.
- Filety tuňáka naporcujeme na steaky, které osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme. Opečené steaky obalíme v semínkovém teplém obalu.
- Upečené a obalené steaky upravíme na talíře spolu s dušenou zeleninou.