Steak z tuňáka s dušenou zeleninou

Ingredience


Dýňová semínka 100 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Tuňák obecný 400 g
Celer řapíkatý 1 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Kapusta mražená 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Mrkev kořen 2 ks
Pomerančová šťáva 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Kapustové hlávky rozřízneme na čtvrtky, všechnu připravenou zeleninu dáme na pánev s rozehřátým máslem a za stálého míchání dusíme asi 10 minut. Přisypeme sterilizovaný hrášek, vše zalijeme vymačkanou šťávou ze 2 pomerančů a dusíme ještě 5 minut. Dušenou zeleninu podle vlastní chuti můžeme osladit.
  2. Slunečnicová, dýňová a sezamová semínka za stálého míchání opražíme v suché pánvi 2 minuty.
  3. Filety tuňáka naporcujeme na steaky, které osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme. Opečené steaky obalíme v semínkovém teplém obalu.
  4. Upečené a obalené steaky upravíme na talíře spolu s dušenou zeleninou.