Indická cizrna

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Cizrna 225 g
Hřebíček 5 ks
Koriandr čerstvý 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Skořice celá 1 ks
Špenát listový čerstvý 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přes noc namočíme cizrnu, poté ji dáme do hrnce s vodou, aby ji zakryla, přidáme skořici, hřebíček, celý neloupaný česnek, který jsme rozmačkali, a uvedeme do varu. Poté necháme 50 minut vařit, dokud není cizrna měkká. Stáhneme pěnu, která se vytvořila.
  2. Do woku dáme lžíci oleje, utřeme zbývající česnek, dáme do woku s olejem a nakrájenou cibulí, smažíme 5 minut.
  3. Z cizrny vyndáme hřebíček, česnek, skořici a necháme okapat. Rozmixujeme v mixéru 0.5 hrnečku cizrny s cibulí, česnekem, lžící oleje a citronovou šťávou, dokud nebude směs hladká. Vmícháme do zbylé cizrny pyré.
  4. Ve woku rozehřejeme zbývající olej, přidáme koriandrová semínka a minutu smažíme. Přidáme nakrájená rajčata a špenát. Pod pokličkou vaříme minutu, aby špenát zvadl. Vmícháme nasekaný koriandr a odstavíme.
  5. Cizrnu přendáme do mísy, navrch dáme špenát a podáváme.