Indická cizrna
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Cizrna |
225 g |
Hřebíček |
5 ks |
Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Skořice celá |
1 ks |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Přes noc namočíme cizrnu, poté ji dáme do hrnce s vodou, aby ji zakryla, přidáme skořici, hřebíček, celý neloupaný česnek, který jsme rozmačkali, a uvedeme do varu. Poté necháme 50 minut vařit, dokud není cizrna měkká. Stáhneme pěnu, která se vytvořila.
- Do woku dáme lžíci oleje, utřeme zbývající česnek, dáme do woku s olejem a nakrájenou cibulí, smažíme 5 minut.
- Z cizrny vyndáme hřebíček, česnek, skořici a necháme okapat. Rozmixujeme v mixéru 0.5 hrnečku cizrny s cibulí, česnekem, lžící oleje a citronovou šťávou, dokud nebude směs hladká. Vmícháme do zbylé cizrny pyré.
- Ve woku rozehřejeme zbývající olej, přidáme koriandrová semínka a minutu smažíme. Přidáme nakrájená rajčata a špenát. Pod pokličkou vaříme minutu, aby špenát zvadl. Vmícháme nasekaný koriandr a odstavíme.
- Cizrnu přendáme do mísy, navrch dáme špenát a podáváme.