Karotka v medové omáčce

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Karotka 500 g
Máslo čerstvé 2.5 polévková lžíce
Med včelí 1.5 polévková lžíce
Ořechy Kešu 80 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Skořice mletá 1 špetka
Šťáva jablečná 100% 300 ml
Sůl 2 špetka
Víno madeira 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Karotku očistíme, citronovou šťávu nastrouháme, kešu oříšky posekáme na menší kousky.
  2. Do vroucí mrkvové šťávy (můžeme použít i jablečnou) vložíme karotku a na mírném plameni vaříme zhruba 8 minut (dbáme, aby se karotka nerozvařila). Uvařenou karotku scedíme (šťávu uložíme k jinému upotřebení) a necháme okapat.
  3. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, přimícháme med, citronovou šťávu, citronovou kůru, sůl, pepř, skořici a madeiru. Směs promícháme, vložíme do ní karotku a oříšky, opatrně promícháme a podáváme v servírovací míse.