Karotka v medové omáčce
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Karotka |
500 g |
Máslo čerstvé |
2.5 polévková lžíce |
Med včelí |
1.5 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
80 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Skořice mletá |
1 špetka |
Šťáva jablečná 100% |
300 ml |
Sůl |
2 špetka |
Víno madeira |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Karotku očistíme, citronovou šťávu nastrouháme, kešu oříšky posekáme na menší kousky.
- Do vroucí mrkvové šťávy (můžeme použít i jablečnou) vložíme karotku a na mírném plameni vaříme zhruba 8 minut (dbáme, aby se karotka nerozvařila). Uvařenou karotku scedíme (šťávu uložíme k jinému upotřebení) a necháme okapat.
- V hlubší pánvi rozpustíme máslo, přimícháme med, citronovou šťávu, citronovou kůru, sůl, pepř, skořici a madeiru. Směs promícháme, vložíme do ní karotku a oříšky, opatrně promícháme a podáváme v servírovací míse.