Veka plněná houbami

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 200 g
Mléko polotučné 1 dl
Olej rostlinný 2 dl
Pepř černý mletý 4 g
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 2 ks
Veka 1 ks
Mléko polotučné 1 dl
Mouka polohrubá 100 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle zpěníme cibuli dorůžova, přidáme nakrájené houby na jemno a orestujeme, zakryjeme, osolíme a dusíme asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme vodou a když jsou houby měkké, zahustíme vejcem, dosolíme, opepříme. Plátky veky pokapeme mlékem, vždy mezi dva plátky navršíme vrstvu houbové směsi a spíchneme párátkem. V misce ušleháme z mléka, vajec a mouky těstíčko, ve kterém spojené veky obalíme a osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.