Veka plněná houbami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
200 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Olej rostlinný |
2 dl |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Veka |
1 ks |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka polohrubá |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na sádle zpěníme cibuli dorůžova, přidáme nakrájené houby na jemno a orestujeme, zakryjeme, osolíme a dusíme asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme vodou a když jsou houby měkké, zahustíme vejcem, dosolíme, opepříme. Plátky veky pokapeme mlékem, vždy mezi dva plátky navršíme vrstvu houbové směsi a spíchneme párátkem. V misce ušleháme z mléka, vajec a mouky těstíčko, ve kterém spojené veky obalíme a osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.