Špagety s rajčatovou omáčkou se sýrem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule červená 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 20 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 250 g
Špagety 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vodu, svaříme a do vařící vody vysypeme špagety. Vaříme asi 15 minut doměkka, potom je scedíme, vysypeme do misky, pokapeme olejem, osolíme a udržujeme teplé.
  2. Ve velké pánvi rozpálíme máslo, dáme do něho nakrájenou cibuli, přidáme česnek, vysypeme scezená rajčata a povaříme, aby změkla. Přidáme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme, přimícháme uvařené špagety, dobře prohřejeme a porcujeme na talíře.
  3. Každou porci na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.