Zapečené kedlubny plněné masem

Ingredience


Kedlubna 8 ks
Majoránka 4 g
Máslo čerstvé 80 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 50 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Strouhanka 100 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 400 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané kedlubny seřízneme u kořene, aby měly základnu, na které budou stát. Z druhé strany vydlabeme vnitřek kedlubny, dužinu dáme do mísy. Vnitřek kedlubny posolíme.
  2. Do mísy přidáme mleté maso, vejce, pepř, sůl, majoránku, nasekanou petrželku, podle potřeby zahustíme strouhankou, dokonale prohněteme. Hmotou naplníme kedlubny, pořádně umačkáme a kedlubny rozložíme do máslem vymazaného pekáče. Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a dáme do mírně vyhřáté trouby péct na 30 minut.
  3. Mezitím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme smetanou, osolíme a ohříváme.
  4. Když jsou kedlubny poloměkké, sejmeme alobal, kedlubny zalijeme smetanou a poklademe plátky másla. Pečeme ještě 15 minut a podáváme zalité hotovou omáčkou.