Zapečené kedlubny plněné masem
Ingredience
Kedlubna |
8 ks |
Majoránka |
4 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
400 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Oloupané kedlubny seřízneme u kořene, aby měly základnu, na které budou stát. Z druhé strany vydlabeme vnitřek kedlubny, dužinu dáme do mísy. Vnitřek kedlubny posolíme.
- Do mísy přidáme mleté maso, vejce, pepř, sůl, majoránku, nasekanou petrželku, podle potřeby zahustíme strouhankou, dokonale prohněteme. Hmotou naplníme kedlubny, pořádně umačkáme a kedlubny rozložíme do máslem vymazaného pekáče. Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a dáme do mírně vyhřáté trouby péct na 30 minut.
- Mezitím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme smetanou, osolíme a ohříváme.
- Když jsou kedlubny poloměkké, sejmeme alobal, kedlubny zalijeme smetanou a poklademe plátky másla. Pečeme ještě 15 minut a podáváme zalité hotovou omáčkou.