Ovesné karbanátky se sýrem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Kapusta hlávková 300 g
Majoránka 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 20 ml
Ovesné vločky 300 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 10 g
Sůl 3 kávová lžička
Sýr Tofu - uzený 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapustu drobně nasekáme a v hrnci s osolenou vodou vaříme doměkka asi 15 minut. Do hrnce nalijeme 2 litry vody, osolíme, vysypeme vločky a uvaříme je na hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
  2. Do velké misky vysypeme vychladlé vločky, kapustu, přidáme oloupaný a drobně nakrájený česnek s cibulí, rozklepneme celé vejce, vše zamícháme, sýr nastrouháme na struhadle a přimícháme do misky, posypeme majoránkou, moukou, petrželovou natí, podle chuti přidáme sůl, pepř a ještě jednou důkladně promícháme. Z připraveného těsta rukama tvarujeme karbanátky, které skládáme na olejem vymaštěný plech. Vložíme do trouby péct na 30 minut.
  3. Plech vytáhneme z trouby a teplé karbanátky porcujeme na mělké talíře.