Ovesné karbanátky se sýrem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapusta hlávková |
300 g |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
20 ml |
Ovesné vločky |
300 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
3 kávová lžička |
Sýr Tofu - uzený |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapustu drobně nasekáme a v hrnci s osolenou vodou vaříme doměkka asi 15 minut. Do hrnce nalijeme 2 litry vody, osolíme, vysypeme vločky a uvaříme je na hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
- Do velké misky vysypeme vychladlé vločky, kapustu, přidáme oloupaný a drobně nakrájený česnek s cibulí, rozklepneme celé vejce, vše zamícháme, sýr nastrouháme na struhadle a přimícháme do misky, posypeme majoránkou, moukou, petrželovou natí, podle chuti přidáme sůl, pepř a ještě jednou důkladně promícháme. Z připraveného těsta rukama tvarujeme karbanátky, které skládáme na olejem vymaštěný plech. Vložíme do trouby péct na 30 minut.
- Plech vytáhneme z trouby a teplé karbanátky porcujeme na mělké talíře.