Těstoviny se smetanou a sýrem
Ingredience
Hrášek mražený |
100 g |
Kopr čerstvý |
20 g |
Lučina smetanový sýr |
100 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
3 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny konzumní |
400 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v hrnci s vařící a osolenou vodou, potom je scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a udržujeme teplé.
- Mrkev očistíme, nakrájíme na úplně tenké kolečka a v pánvi na rozehřátém másle restujeme 2 minuty, přidáme hrášek a zase restujeme, aby hrášek změkl. Do horké mrkve v pánvi vysypeme uvařené těstoviny, osolíme, posypeme nakrájenou lučinou, zalijeme smetanou a hřejeme tak dlouho, aby se rozpustil sýr.
- Připravené těstoviny pokládáme na mělký talíř a posypeme nasekaným koprem.