Těstoviny se smetanou a sýrem

Ingredience


Hrášek mražený 100 g
Kopr čerstvý 20 g
Lučina smetanový sýr 100 g
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 3 ks
Smetana 33% (šlehačka) 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny konzumní 400 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v hrnci s vařící a osolenou vodou, potom je scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a udržujeme teplé.
  2. Mrkev očistíme, nakrájíme na úplně tenké kolečka a v pánvi na rozehřátém másle restujeme 2 minuty, přidáme hrášek a zase restujeme, aby hrášek změkl. Do horké mrkve v pánvi vysypeme uvařené těstoviny, osolíme, posypeme nakrájenou lučinou, zalijeme smetanou a hřejeme tak dlouho, aby se rozpustil sýr.
  3. Připravené těstoviny pokládáme na mělký talíř a posypeme nasekaným koprem.