Bublanina z kompotu
Ingredience
Citronová kůra |
20 g |
Cukr moučkový |
250 g |
Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
25 g |
Kompot meruňkový |
500 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
15 g |
Mouka polohrubá |
350 g |
Olej slunečnicový |
200 ml |
Tuk |
25 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, cukr, rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do mísy, z bílků vyšleháme sníh. Ještě do mísy přisypeme vanilkový cukr, kypřící prášek, strouhanou citronovou kůru, přilijeme olej, vodu, nakonec přimícháme sníh z bílků a vypracujeme těsto. Kompotované meruňky scedíme, necháme okapat. Těsto vložíme do tukem vymazaného pekáče, poházíme ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 40 minut, necháme vychladnout a podáváme.