Bublanina z kompotu

Ingredience


Citronová kůra 20 g
Cukr moučkový 250 g
Cukr práškový s vanilkovou příchutí 25 g
Kompot meruňkový 500 g
Kypřicí prášek do pečiva 15 g
Mouka polohrubá 350 g
Olej slunečnicový 200 ml
Tuk 25 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, cukr, rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do mísy, z bílků vyšleháme sníh. Ještě do mísy přisypeme vanilkový cukr, kypřící prášek, strouhanou citronovou kůru, přilijeme olej, vodu, nakonec přimícháme sníh z bílků a vypracujeme těsto. Kompotované meruňky scedíme, necháme okapat. Těsto vložíme do tukem vymazaného pekáče, poházíme ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 40 minut, necháme vychladnout a podáváme.