Chřestový salát s kozím sýrem
Ingredience
Chřest zelený |
200 g |
Citrony |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Máta |
30 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
10 g |
Švestky sušené vypeckované |
70 g |
Sýr kozí |
200 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 40 porcí
- Do hrnce nalijeme vodu, necháme ji svařit, dáme do ní chřest a blanšírujeme 2 minuty. Chřest vyjmeme, necháme okapat na utěrce a poté vložíme na pánev s rozpáleným máslem a spolu s nakrájenými švestkami restujeme z každé strany další 3 minuty.
- Sýr nakrájíme na kolečka, naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme ho olejem a dáme péct do horké trouby na 5 minut. Plech vytáhneme z trouby, ještě horký sýr posypeme oreganem a zatím ho necháme na plechu v teple.
- Na talíře naaranžujeme ještě teplá kolečka kozího sýru, chřest se švestkami, přidáme půlku citronu, ozdobíme natrhanými kousky voňavé máty, a podáváme.