Rolovaný vepřový bok
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hořčice kremžská |
2 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
1000 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný, omytý a vykostěný vepřový bok upravíme na plát.
- V misce smícháme pivo, kremžskou hořčici, prolisovaný česnek, tymián a sůl. Vzniklou kašičkou potřeme plát masa, stočíme do rolády, ovážeme nití a necháme do druhého dne v chladu uležet.
- Masovou roládu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia dorůžova.
- Bůček můžeme podávat teplý s bramborovými knedlíky a zelím, nebo studený s čerstvým chlebem.