Rolovaný vepřový bok

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hořčice kremžská 2 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 kávová lžička
Vepřový bok 1000 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný, omytý a vykostěný vepřový bok upravíme na plát.
  2. V misce smícháme pivo, kremžskou hořčici, prolisovaný česnek, tymián a sůl. Vzniklou kašičkou potřeme plát masa, stočíme do rolády, ovážeme nití a necháme do druhého dne v chladu uležet.
  3. Masovou roládu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia dorůžova.
  4. Bůček můžeme podávat teplý s bramborovými knedlíky a zelím, nebo studený s čerstvým chlebem.