Jablkové vdolky
Ingredience
Citronová kůra |
15 g |
Cukr moučkový |
30 g |
Cukr skořicový |
40 g |
Droždí |
15 g |
Jablka |
150 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka pšeničná hladká |
350 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, strouhanou citronovou kůru, přidáme vejce, rozdrobené droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme jablka, rozmícháme na řídké těsto a necháme v teple vykynout.
- V pánvi rozpálíme olej a menší naběračkou lijeme do rozpáleného oleje těsto a smažíme vdolky z obou stran.
- Vdolky necháme na ubrousku vychladnout, upravíme na servírovací míse a posypeme skořicovým cukrem.