Dušený křen
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Křen |
200 g |
Máslo čerstvé |
5.5 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme půl lžíce másla a přidáme nastrouhaný křen, cukr a petrželovou nať. Vše podusíme.
- Z 1 lžíce másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru, povaříme a přidáme dušený křen.
- Nakonec do pokrmu přilijeme smetanu smíchanou se žloutkem a dále už nevaříme.