Skopová svíčková
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
50 g |
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej rostlinný |
20 ml |
Pepř cayenský |
4 g |
Pepř černý celý |
4 g |
Skopová plec |
750 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Smetana zakysaná 14% |
3 dl |
Sůl |
5 g |
Tymián sušený |
5 g |
Víno bílé |
10 cl |
Vývar z hovězích kostí |
7 dl |
Zelenina kořenová |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka na oleji
- osmažíme. Na pánvi rozpustíme polovinu másla a zvolna osmahneme na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli, zalijeme studeným vývarem, vložíme všechno koření, citronovou kůru, sůl, maso, uvedeme do varu a dusíme. Připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, povaříme a zjemníme smetanou. Přidáme víno, scedíme a opět krátce povaříme.