Skopová svíčková

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 50 g
Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Olej rostlinný 20 ml
Pepř cayenský 4 g
Pepř černý celý 4 g
Skopová plec 750 g
Slanina vepřová 50 g
Smetana zakysaná 14% 3 dl
Sůl 5 g
Tymián sušený 5 g
Víno bílé 10 cl
Vývar z hovězích kostí 7 dl
Zelenina kořenová 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka na oleji
  2. osmažíme. Na pánvi rozpustíme polovinu másla a zvolna osmahneme na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli, zalijeme studeným vývarem, vložíme všechno koření, citronovou kůru, sůl, maso, uvedeme do varu a dusíme. Připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, povaříme a zjemníme smetanou. Přidáme víno, scedíme a opět krátce povaříme.