Podkrkonošské skopové
Ingredience
Česnek |
10 stroužek |
Cibule |
50 g |
Majoránka |
5 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
70 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Skopové maso přední |
750 g |
Sůl |
5 g |
Tuk |
20 g |
Voda pitná |
1 l |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme nakrájené maso, přisypeme nakrájenou cibuli a zeleninu, podlijeme a dusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou (do roztopeného másla v kastrůlku jsme vmíchali mouku), kterou rozředíme vývarem, a rozšleháme dohladka. Přidáme drcený česnek a koření.