Podkrkonošské skopové

Ingredience


Česnek 10 stroužek
Cibule 50 g
Majoránka 5 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká 70 g
Pepř černý mletý 3 g
Skopové maso přední 750 g
Sůl 5 g
Tuk 20 g
Voda pitná 1 l
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme nakrájené maso, přisypeme nakrájenou cibuli a zeleninu, podlijeme a dusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou (do roztopeného másla v kastrůlku jsme vmíchali mouku), kterou rozředíme vývarem, a rozšleháme dohladka. Přidáme drcený česnek a koření.