Koláčky z olejového těsta

Ingredience


Cukr moučkový 40 g
Cukr práškový s vanilkovou příchutí 40 g
Droždí 50 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká 500 g
Olej slunečnicový 200 ml
Rozinky tmavé 50 g
Smetana 16% (pochoutková) 60 ml
Sůl 1 špetka
Tuk 25 g
Tvaroh měkký 500 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku s cukrem a rozdrobeným droždím, přilijeme vlažné mléko, olej, přidáme žloutky, špetku soli, a vypracujeme těsto. Důkladně několikrát prohněteme a necháme vykynout.
  2. Z těsta tvarujeme střední koláčky, vytvoříme vyšší okraje a vnitřek vyplníme ochuceným tvarohem. Tvaroh jsme smíchali se smetanou, jedním žloutkem, vanilkovým cukrem a rozinkami.
  3. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj koláčky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 35 minut. Necháme vychladnout, a podáváme.