Koláčky z olejového těsta
Ingredience
Cukr moučkový |
40 g |
Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
40 g |
Droždí |
50 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Olej slunečnicový |
200 ml |
Rozinky tmavé |
50 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
60 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
25 g |
Tvaroh měkký |
500 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- V míse smícháme mouku s cukrem a rozdrobeným droždím, přilijeme vlažné mléko, olej, přidáme žloutky, špetku soli, a vypracujeme těsto. Důkladně několikrát prohněteme a necháme vykynout.
- Z těsta tvarujeme střední koláčky, vytvoříme vyšší okraje a vnitřek vyplníme ochuceným tvarohem. Tvaroh jsme smíchali se smetanou, jedním žloutkem, vanilkovým cukrem a rozinkami.
- Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj koláčky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 35 minut. Necháme vychladnout, a podáváme.