Rizoto se sušenými rajčaty na slunci
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrášek mražený |
100 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Rajčata sušená sterilovaná |
8 ks |
Rýže Arborio |
350 g |
Šafrán |
1 špetka |
Šunka parmská |
50 g |
Sýr Parmezán |
75 g |
Víno bílé |
1.5 dl |
Vývar zeleninový |
8.5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve woku rozehřejeme máslo a olej a osmahneme nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidáme rýži arborio, šafrán a promícháme, aby se rýže obalila v oleji, a minutu smažíme.
- Do rýže lijeme pomalu vývar a víno, mícháme a přidáváme další, až když se předcházející vývar a víno vstřebaly.
- Když nalijeme polovinu vývaru a vína, vmícháme sušená rajčata. Rýže by se měla uvařit za 20 minut. Vmícháme hrášek, sýr a pokrájenou parmskou šunku. Vaříme 3 minuty, promícháme, aby byl hrášek horký.
- Poté podáváme ozdobené strouhaným parmezánem.