Rizoto se sušenými rajčaty na slunci

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek mražený 100 g
Máslo čerstvé 25 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Rajčata sušená sterilovaná 8 ks
Rýže Arborio 350 g
Šafrán 1 špetka
Šunka parmská 50 g
Sýr Parmezán 75 g
Víno bílé 1.5 dl
Vývar zeleninový 8.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve woku rozehřejeme máslo a olej a osmahneme nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidáme rýži arborio, šafrán a promícháme, aby se rýže obalila v oleji, a minutu smažíme.
  2. Do rýže lijeme pomalu vývar a víno, mícháme a přidáváme další, až když se předcházející vývar a víno vstřebaly.
  3. Když nalijeme polovinu vývaru a vína, vmícháme sušená rajčata. Rýže by se měla uvařit za 20 minut. Vmícháme hrášek, sýr a pokrájenou parmskou šunku. Vaříme 3 minuty, promícháme, aby byl hrášek horký.
  4. Poté podáváme ozdobené strouhaným parmezánem.